Izgradnja hotela „Kruna“ je trajala od 2001 do 2008. godine. „Kruna“ je ukupne povrsine od 1.500 kvadratnih metara i zelja je da ona bude kategorisana kao hotel sa dve do tri zvezdice. Komisiji za kategorizaciju nadleznog ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja podnet je zahtev za kategorizaciju ove godine. Vlasnik i menadzment hotela ocekuju da ce „Krunu“ uskoro obasjati tri zvezdice.

Hotel Kruna je otvoren 1. juna 2008. godine kada su prvi gosti dobili kljuceve smestajne jedinice u sobnom delu hotela. Pre toga, tacnije od 2003 godine u restoranu (kapacitet sale je za 600 gostiju) su priredjivani svecani banketi i ruckovi (svadbe, ispracaji u vojsku, obelezavanje punoletstva...).
Od prvog dana rada restorana 22.08.2003 godine do danas u „Kruni“ je ugostiteljske usluge koristilo preko 30.000 gostiju. U smestajnom delu hotela sa 12 soba i 30 lezajeva, opremljenih modernim namestajem i tehnickim uredjajima, uz Internet, plazma-televizore, tus-masazere u kupatilima, mini bar, sef...) u junu je ostvareno koriscenje kapaciteta od 15%. Najvise inostranih gostiju je iz Austrije, Grcke, Poljske, Albanije i bivsih jugoslovenskih republika, a domacih iz Beograda, Novog Sada, Nisa, Cacka, Krusevca, Vranja, Kosovske Mitrovice, Pristine…

Na ulazu u Arandjelovac, iz pravca Beograda auto-putem do Mladenovca, a zatim preko Orasca svega 70 km dolazite do hotela Kruna.

   Orasacki put bb,Arandjelovac,telefon: 034/711-102,e-mail:office@hotelkruna.com